Alpen Allroad Experience


Aanvang: 10 september 2023

Terugkomst: 16 september 2023

Prijs: € 1595,-. p.p. op basis van tweepersoonskamer
en halfpension.

1-persoonskamer: € 1950,- p.p. incl. halfpension.


Wilt u met ons mee? info@motorcursussen.nl

Van 10 september t/m 16 september 2023 organiseert Motorcursussen.nl de Alpen Allroad Experience

Tijdens de Alpen Allroad Experience welke zich in de Franse en Italiaanse Alpen afspeelt, rijden we alle hoogtepunten die de Alpen offroad te bieden heeft. De routes zijn zeer afwisselend, het ene moment rijden we door de bossen en het andere moment lijkt het uitzicht op een maandlandschap. De ondergronden bestaan voornamelijk uit gesteente en gravel en worden afgewisseld met stukken asfalt. Offroadervaring is voor deze reis noodzakelijk


Voor wie:

Deze reis is voor de allroadrijder die overdag graag avontuur heeft maar wel wil terugvallen op de luxe van het hotel waar we de gehele week verblijven. Dit betekent dat alle bagage kan blijven liggen en je na het ontbijt alleen maar hoeft op te stappen en te genieten. Geen gezoek naar routes maar gewoon de voorrijder volgen om vervolgens 's avonds heerlijk aan te schuiven voor het eten en een drankje te drinken bij het vuur. 

Wanneer u nog niet in het bezit bent van offroad ervaring maar wel erg graag een avontuurlijke motorreis wilt maken kunnen we u hierbij helpen door een trainingsplan op te stellen. Wij geven speciaal voor de zwaardere all-road motoren trainingen waarbij alle basistechnieken uitgebreid aan bod komen.
Neem voor meer informatie contact op via info@motorcursussen.nl / 06-47544820

Schema:

10 september: Aankomstdag
11 t/m 15 september: Rijdagen
16 september: Terrugreis

De heen en terugreis zijn individuele routes. Bij voldoende animo kunnen we kijken of er transport mogelijk is voor de motoren. Reis je alleen en zoek je een reismaatje? Voor vertrek maken we een groepsapp met alle deelnemers zodat we elkaar kunnen leren kennen. Soms vinden er voordat de reis begint al ritten en vriendschappen plaats en besluiten sommige personen om samen de heen en terugreis te maken. 

* Motortrailer huren mogelijk voor motor transport van 1, 2, 3, 4 of 5 motoren? kijk voor meer info op: www.motortrailer-huren.com

Routes:

We rijden deze week de mooiste hoogtepunten van de Alpen waar je met een allroadmotor kan komen. Zo rijden we de Col de Parpaillon, Col de l'lzoard (o.a. bekend van de Tour de France), Col de Sommeiller, Monte Jafferau en Col de l'Assieta. De routes bevinden zich afgewisseld af in Frankrijk of Italië. Tussendoor rijden we asfaltverbindingswegen afgewisseld met offroad welke een zeer diverse omgeving hebben. Zo rijden we door indrukwekkende canyons, oude bossen, verlaten skipistes, ruige rotspartijen en oude typische Franse dorpjes die er soms uitzien als een filmset. 

De paden zijn variërend van glooiende gravelwegen, losse stenen tot enkele hellingen en/of dalingen met rotsige ondergrond. Het asfalt bestaat soms uit kleine weggetjes met asfalt wat net offroad lijkt tot heuse "racebanen" met super strak asfalt en oneindige bochten. De routes zijn +/- 200km per dag.


Hotel:

We verblijven in een knus familiehotel in het Franse plaatsje Arvieux. Dit hotel is van alle gemakken voorzien, fijne tuin, zwembad, sauna, nette kamers en een restaurant waar de eigenaar ons iedere avond een heerlijke Franse maaltijd voorschotelt. De motoren kunnen veilig binnen staan in de afgesloten parkeergarage. 

   

Reisbegeleiders van Motorcursussen.nl:

De reisbegeleiders welke deze allroadreis begeleiden hebben jaren ruime ervaring in het offroad rijden en in het voorrijden voor groepen.

De prijs is inclusief:

* 6 overnachtingen op basis van halfpension
* Reisbegeleider en achterrijder per groep
* Assistentie voor zover mogelijk in geval van pech of andere onvoorziene omstandigheden

Prijswijzigingen voorbehouden.

De reis zal plaatsvinden bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

   

Type motorfiets:

Deze reis is speciaal opgezet voor de zwaardere allroad motoren. Denk hierbij aan de BMW GS, Africa Twin, Tenere, Transalp, KTM Adventure, Triumph Tiger etc. Wanneer uw motorfiets in het bezit is van ABS moet deze uitschakelbaar zijn! 
Omdat de routes voornamelijk over onverharde paden lopen, is offroad ervaring met uw motor een must. De paden bestaan uit rotsige ondergronden met soms losse stenen. Naast offroad ervaring is goede voertuigbeheersing op lage snelheid absoluut nodig. We zullen regelmatig over smalle paden rijden en kleine krappe haarspelden moeten nemen waardoor kort draaien met de motor geen probleem mag vormen. Twijfel je of je mee kan met deze reis? Schroom niet om contact met ons op te nemen. 


Enkele bijzonderheden:

* Wij raden aan de routes te rijden op allroadbanden. Noppenbanden bevelen wij niet aan aangezien deze erg snel slijten op deze ondergrond en we ook prachtige stukken over asfalt zullen rijden. De ondergrond is hard genoeg om te rijden met reguliere allroadbanden.

* Zorg voor een camelbag. Omdat de temperaturen in de omgeving van Frankrijk en Italië vaak hoger liggen dan in Nederland en we met het offroad rijden niet erg afkoelen door de rijwind, is voldoende drinken absoluut noodzakelijk.

* Monteer een set valbeugels op uw motor. Een ongelukje zit in een klein hoekje en aangezien de ondergrond voornamelijk uit gesteente bestaat is er dus sneller kans op evt. schade bij het neerleggen.

* Zorg voor een EHBO kitje, bandenreparatiesetje, een rol ductape en enkele gereedschapstukken om evt. kleine reparaties aan de motor uit te kunnen voeren.


Ben je er klaar voor?! Dan is het opstappen en genieten van al het moois wat we onderweg tegenkomen!

INSCHRIJVEN? info@motorcursussen.nl

   

newsletter Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief