Pyreneeën Allroad Experience
     

      23 juni 
t/m 1 juli 2023  

      Prijs: € 1390,- p.p. op basis van tweepersoonskamer
      en halfpension.

      1-persoonskamer: € 1649,- p.p. incl. halfpension.

      Wilt u met ons mee? info@motorcursussen.nl 
      


23 juni tot en met 1 juli 2023 organiseert Motorcursussen.nl de Pyreneeën Allroad Experience.

Hoog in de Pyreneeën tussen het Franse departement Arriège en de Spaanse provincie Catalonië, ligt het vorstendom Andorra. Het vorstendom Andorra staat bekend als het paradijs van de Pyreneeën. Het ruwe landschap wordt gekenmerkt door steile rotswanden, smalle dalen en groene valleien. Een overweldigend mooi gebied waar je schitterend offroad kan rijden.

   

Voor wie:

Deze reis is voor de allroadrijder die overdag graag avontuur heeft maar wel wil terugvallen op de luxe van het hotel waar we de gehele week verblijven. Dit betekent dat alle bagage kan blijven liggen en je na het ontbijt alleen maar hoeft op te stappen en te genieten. Geen gezoek naar routes maar gewoon de voorrijder volgen om vervolgens 's avonds heerlijk aan te schuiven voor het eten en een drankje te drinken aan de bar of aan het zwembad.

Wanneer u nog niet in het bezit bent van offroad ervaring maar wel erg graag een avontuurlijke motorreis wilt maken kunnen we u hierbij helpen door een trainingsplan op te stellen. Wij geven speciaal voor de zwaardere all-road motoren trainingen waarbij alle basistechnieken uitgebreid aan bod komen.
Neem voor meer informatie contact op via info@motorcursussen.nl / 06-47544820


Schema:

23 juni : Aankomstdag
24 t/m 26 juni rijdagen: Rijdagen
27 juni: Rustdag (tijd om tax free te shoppen, hiken, dagje zwembad of eventueel een asfaltroute te rijden)
28 t/m 30 juni: Rijdagen
1 juli: Terugreis

De heen en terugreis zijn individuele routes. Bij voldoende animo kunnen we kijken of er transport mogelijk is voor de motoren. Reis je alleen en zoek je een reismaatje? Voor vertrek maken we een groepsapp met alle deelnemers zodat we elkaar kunnen leren kennen. Soms vinden er voordat de reis begint al ritten en vriendschappen plaats en besluiten sommige personen om samen de heen en terugreis te maken.

* Motortrailer huren mogelijk voor motor transport van 1, 2, 3, 4 of 5 motoren? kijk voor meer info op: www.motortrailer-huren.com   


   


Routes:

We rijden deze week schitterende routes die zich voornamelijk afspelen in de omgeving van het Nationale park de Pyreneeën. We doen deze week drie landen aan, we rijden door Andorra, Frankrijk en Spanje. 

De paden zijn variërend van glooiende gravelwegen, losse stenen tot enkele hellingen en/of dalingen met rotsige ondergrond. Het asfalt bestaat soms uit kleine weggetjes met asfalt wat net offroad lijkt tot heuse "racebanen" met super strak asfalt en oneindige bochten. De routes zijn +/- 200km per dag.

Onverharde paden zover u kunt kijken met een zeer afwisselend landschap. Van een droge zanderige omgeving rijden we zo een schitterend groen dal in welke omringd is door vele prachtige bossen.
De uitzichten zijn adembenemend en wanneer u denkt dat het niet mooier kan, word het toch weer overtroffen.
We zullen door beekjes en rivieren rijden, zullen af en toe moeten stoppen omdat er een kudde paarden of schapen over onze weg loopt en wanneer u naar boven kijkt zullen de indrukwekkende gieren met een spanwijdte van maar liefst 2,5 meter boven ons rond cirkelen.
We zullen, naast de onverharde paden, ook regelmatig stukken over asfalt rijden om de spieren rust te gunnen en om zo naar het volgende prachtige gedeelte toe te rijden.
Verkeer komen we in de routes nauwelijks tegen en langdurig rijden zonder tegenliggers is dan ook eerder regel dan uitzondering.

   


Hotel:

Het hotel waar we verblijven bevind zich in El Tarter, Andorra, en is prachtig gelegen midden in de natuur op ca. 1700m hoogte. Dit luxe hotel is werkelijk van alle gemakken voorzien. Zo is er een heerlijke buitentuin, buiten zwembad, binnen zwembad, bubbelbad, sauna, fitness en een zeer uitgebreid ontbijt en dinerbuffet. Een kilootje zwaarder weg gaan is eerder regel dan uitzondering...
Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid voor de auto/aanhanger/camper en de motoren kunnen binnen in de afgesloten garage worden gestald.

Reisbegeleiders van Motorcursussen.nl:

De reisbegeleiders welke deze allroadreis begeleiden hebben jaren ruime ervaring in het offroad rijden en in het voorrijden voor groepen.

De prijs is inclusief:

* 8 overnachtingen op basis van halfpension
* Reisbegeleider en achterrijder per groep
* Assistentie voor zover mogelijk in geval van pech of andere onvoorziene omstandigheden

Prijswijzigingen voorbehouden.

De reis zal plaatsvinden bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

   


Aanbevelingen:

Omdat de routes voornamelijk over onverharde paden lopen, is enige off-road ervaring met uw motor een must. De paden bestaan uit harde rotsige ondergronden. Van gravel en hard zand tot wat meer rotsige partijen. Mul zand zullen we in de routes niet tegenkomen. Naast enige off-road ervaring is goede voertuigbeheersing op lage snelheid absoluut nodig. We zullen regelmatig over

smalle paden rijden en kleine krappe haarspelden moeten nemen waardoor kort draaien met de motor geen probleem mag vormen.

Nog geen all-road / off-road ervaring ?

Wanneer u nog niet in het bezit bent van off-road ervaring maar wel erg graag een avontuurlijke motorreis wilt maken kunnen we u hierbij helpen door een trainingsplan op te stellen.
Wij geven speciaal voor de zwaardere all-road motoren trainingen waarbij alle basistechnieken uitgebreid aan bod komen.
Neem voor meer informatie contact op via info@motorcursussen.nl / 06-47544820

   


Type motorfiets:

Deze reis is speciaal opgezet voor de zwaardere allroad motoren. Denk hierbij aan de BMW GS, Africa Twin, Tenere, Transalp, KTM Adventure, Triumph Tiger etc. Wanneer uw motorfiets in het bezit is van ABS moet deze uitschakelbaar zijn!
Omdat de routes voornamelijk over onverharde paden lopen, is offroad ervaring met uw motor een must. De paden bestaan uit rotsige ondergronden met soms losse stenen. Naast offroad ervaring is goede voertuigbeheersing op lage snelheid absoluut nodig. We zullen regelmatig over smalle paden rijden en kleine krappe haarspelden moeten nemen waardoor kort draaien met de motor geen probleem mag vormen. Twijfel je of je mee kan met deze reis? Schroom niet om contact met ons op te nemen.


Enkele bijzonderheden:

* Wij raden aan de routes te rijden op allroadbanden. Noppenbanden bevelen wij niet aan aangezien deze erg snel slijten op deze ondergrond en we ook prachtige stukken over asfalt zullen rijden. De ondergrond is hard genoeg om te rijden met reguliere allroadbanden.

* Zorg voor een camelbag. Omdat de temperaturen in de omgeving van Frankrijk en Italië vaak hoger liggen dan in Nederland en we met het offroad rijden niet erg afkoelen door de rijwind, is voldoende drinken absoluut noodzakelijk.

* Monteer een set valbeugels op uw motor. Een ongelukje zit in een klein hoekje en aangezien de ondergrond voornamelijk uit gesteente bestaat is er dus sneller kans op evt. schade bij het neerleggen.

* Zorg voor een EHBO kitje, bandenreparatiesetje, een rol ductape en enkele gereedschapstukken om evt. kleine reparaties aan de motor uit te kunnen voeren.


Ben je er klaar voor?! Dan is het opstappen en genieten van al het moois wat we onderweg tegenkomen!

INSCHRIJVEN? info@motorcursussen.nl


newsletter Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief